Miten voimme auttaa?

Virtsan pH on merkki virtsan happamuudesta tai emäksisyydestä ja antaa tietoa elimistösi yleisestä terveydentilasta. Keskimääräinen pH-arvo onnoin 6,2. Arvo voi kuitenkin vaihdella välillä 4,5–8 suureksi osaksi ruokavalion, kuona-aineiden, aineenvaihduntasairauksien ja muiden syiden mukaan.

Virtsan pH on kasvava tekijä päivittäisessä kliinisessä työssä, koska se liittyy erilaisiin kroonisiin urologisiin olosuhteisiin, kuten munuaiskivitautiin, urologiastenttien kalkkeutumiseen, virtsatieinfektioihin, yliaktiiviseen virtsarakkoon ja kivuliaaseen virtsarakko-oireyhtymään / välikudoksen kystiittiin.

Tällä hetkellä on kaksi vaihtoehtoa kontrolloida virtsan pH-arvoa: käyttämällä testiliuskaa tai laboratorion pH-mittaria. Lääketieteellinen yhteisö kyseenalaistaa ensimmäisen käytön kliinisten päätösten perusteena, koska ne ovat jonkin verran epätarkkoja ja epäluotettavia. Jälkimmäisessä taas ei ole tarvittavaa liikuteltavuutta virtsan pH-mittauksen tekemiseen tuoreesta virtsasta, millä on fysiologista arvoa.

Lit-Control on innovatiivinen tuoteperhe virtsan pH-arvon käsittelyyn. Se koostuu lääketieteellisestä laitteesta, joka mahdollistaa virtsan pH-arvon mittaamisen (Lit-Control pH Meter -pH-mittari), ja kolmesta ruokalisästä (Lit-Control pH Up/Down/Balance), joiden avulla virtsan terveyttä voidaan pitää yllä virtsan happo-emästasapainon kautta.

Virtsan pH-arvo on virtsan happamuuden mittaus, ja se heijastaa elimistön aineenvaihdunnan aktiivisuutta. Tämän seuranta on yhtä tärkeää kuin sen korjaaminen, erityisesti tietyissä tilanteissa, joissa tämä tasapaino ja terveyden ylläpito voivat häiriintyä ja aiheuttaa esimerkiksi munuaiskivien muodostusta, virtsatieinfektioita, kivuliaan virtsarakko-oireyhtymän / välikudoksen kystiitin ja yliaktiivisen virtsarakon, urologiastenttien tai virtsakatetrien kalkkeutumista tms.

  • Mikäli virtsassa on kiteitä ja virtsan pH-arvo on yli 6,2, olosuhteet ovat otolliset infektion aiheuttamien kivien tai kalsiumfosfaattikivien muodostumiselle tai kalsiumfosfaatin aiheuttamien kalsiumoksalaattikivien muodostumiselle.
  • Mikäli virtsassa on kiteitä ja virtsan pH-arvo on alle 5,5, olosuhteet ovat otolliset virtsahapon aiheuttamalle kystiinin, virtsahapon tai kalsiumoksalaattikivien muodostumiselle.
  • Tietyissä tilanteissa tai jos pH-arvo ei muutu, pelkkä kiteiden olemassaolo ja tämän kiteiden muodostuksen fysiologisten esteiden puuttuminen voivat aiheuttaa munuaiskivien muodostumisen.

Virtsan pH-arvon oikeanlainen hallinta pienentää munuaiskivien muodostumisen vaaraa.

Kun virtsakatetri tai kaksois-j-stentti on asetettu paikoilleen, seurauksena on usein virtsatieinfektio, joka voi useimmiten johtaa emäksiseen virtsaan.

Mikäli infektio jatkuu, muiden seikkojen sekä virtsassa olevien kiteiden ja emäksisen pH-arvon vuoksi tällä voi olla vaikutus stentin tai katetrin kalkkeutumiseen, jopa siinä määrin, että stentti tai katetri tukkeutuu, tai sen poistaminen on vaikeaa.

On havaittu, että useimmat virtsatieinfektiosta vastuussa olevat mikro-organismit kasvavat virtsassa, jonka pH-arvo on emäksisen puolella. Virtsa, jossa pH-arvo on happaman puolella, vaikeuttaa näiden mikro-organismien kasvamista ja eloonjääntiä.

On havaittu, että kivulias virtsarakko-oireyhtymä / välikudoksen kystiitti liittyy virtsan pH-arvon happamuustasojen muutoksiin ja virtsarakon tai lantion kivuliaisiin ilmentymiin, mikä voi myös ilmetä virtsaoireina, kuten virtsaamistiheyden kasvamisena ja pakottavana virtsaamistarpeena. Oireet, jotka liittyvät myös yliaktiivisen virtsarakon oireyhtymään, mihin vaikuttaa myös virtsan hapan pH ja pakottava virtsaamistarve.

Lit-Control pH Up on ravintolisä, joka on muodostettu ja kehitetty erityisesti estämään virtsan suolojen kiteytymistä ja suurentamaan virtsan pH-arvoa (emäksisöivä vaikutus). Happo-emästasapaino voi muuttua tietyissä olosuhteissa ja ilmetä taipumuksena munuaiskivien muodostukseen tai virtsatieoireyhtymiin liittyvinä epämukavuustiloina.

  • Koostumus: Kaliumsitraatti, magnesiumsitraatti, teobromiini, sinkki ja A-vitamiini.

Lit-Control pH Down on ravintolisä, joka on muodostettu ja kehitetty erityisesti estämään virtsan suolojen kiteytymistä ja pienentämään virtsan pH-arvoa (hapettava vaikutus). Happo-emästasapaino voi muuttua tietyissä olosuhteissa ja ilmetä taipumuksena munuaiskivien muodostukseen tai virtsatieinfektioiden esiintymiseen tai erityisesti urologiastenttejä tai katetreja käyttävillä.

  • Koostumus: Fytaatti, L-metioniini, sinkki ja A-vitamiini.

Lit-Control pH Balance on ravintolisä, joka on muodostettu ja kehitetty erityisesti estämään virtsan suolojen kiteytymistä vaikuttamatta virtsan pH-arvoon. Antioksidanttivaikutuksen ansiosta tämä auttaa myös ylläpitämään munuaisten terveyttä, joka voi muuttua tietyissä olosuhteissa ja ilmetä taipumuksena munuaiskivien muodostukseen pH-arvon muuttumatta tai ihmisen tietämättä. Munuaisten terveyteen voivat vaikuttaa myös urologiset toimenpiteet, kuten litotripsia tai muut.

  • Koostumus: Fytaatti, magnesium ja polyfenolit.

Tavallinen Lit-Control-ravintolisien suositus on kaksi kapselia vuorokaudessa, aamuin ja illoin, otettuna vesilasillisen kanssa. Jos suositus kahdesta kapselista vuorokaudessa katsotaan riittämättömäksi halutulle pH-alueelle pääsemiseksi, määrää voidaan suurentaa enintään kuuteen kapseliin päivässä.

Ravintolisien tavallinen käytön kesto on neljä kuukautta. Tätä voidaan pidentää terveydenhoidon ammattilaisen valvonnassa.

Lit-Control-ravintolisät on valmistettu kasviuutteista ja luonnollisista tai eläinperäisistä komponenteista. Ne eivät sisällä laktoosia.

Sivuvaikutuksia ei ole havaittu.

Yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa ei ole havaittu.

Lit-Control pH Meter -pH-mittari on maailman johtava lääketieteellinen laite virtsan pH-arvon itsediagnosointiin ja hallintaan. Se on tarkoitettu yksinkertaiseen ja tarkkaan seurantaan kotona tietyissä urologisissa tiloissa.

  • Käyttöaiheet: Lit-Control pH Meter -pH-mittari voidaan määrätä reseptillä niihin emäksisöivien ja happamoivien virtsahoitojen hallintaan, joissa potilaan pH-arvon täytyy pysyä tietyllä alueella. Se mahdollistaa myös potilaan virtsan pH-arvon kirjaamisen säännöllisesti ja hoitoannosten muuttamisen tarpeen mukaan.

Yhteystiedot