Mikä se on?

Munuaiskivitauti on sairaus, johon sisältyvät kaiken tyyppiset munuaiskivet ja virtsassa olevista kemiallisista aineista ja mineraalisuolista syntyvät kivet. Nämä kivet muodostuvat yleensä munuaispoukamissa, mutta ne voivat muodostua myös muissa virtsateissä (virtsanjohdin ja rakko), joiden läpi virtsa virtaa kunnes se poistuu.

Kun munuaiskivien koko on suurempi kuin virtsateiden, joiden läpi ne kulkevat, ne jäävät paikalleen ja estävät virtsan kulun. Seurauksena kyseiselle alueelle syntyy erittäin kova kipu, jota kutsutaan munuaiskoliikiksi.

Yhteys virtsan pH-arvoon

Munuaiskivien päätyypit on listattu seuraavasti niiden koostumuksen ja virtsan pH:n mukaisesti:

Kun virtsan pH on alle 5.5,  munuaiskiviä muodostuu todennäköisimmin virtsahaposta, kystiinistä* ja kalsiumoksalaatista.

Kun virtsan pH on yli 6.2, munuaiskiviä muodostuu todennäköisimmin kalsiumfosfaatista, struviitista (tai infektion aiheuttamasta) ja kalsiumoksalaatista.

Edut

Virtsan pH:n kontrollointi ja seuranta voivat estää munuaiskivien syntymisen ja mahdollistaa niiden poiston ketterämmin.

On suositeltavaa ylläpitää pH estoalueella 5.5 - 6.2, jolloin virtsan happamuustason on alueella, jossa munuaiskiviä ei voi muodostua.

*Kystiinikivien hoitamiseksi ja estämiseksi on suositeltavaa pitää virtsan pH välillä 7.5 and 8.

SAATAT OLLA KIINNOSTUNUT MYÖS NÄISTÄ…

Auttaa pitämään virtsatiet tasapainossa.

Madaltaa virtsan pH:ta.

Auttaa vähentämään happaman virtsan riskiä.


Lit-Control pH-Balance estää kiteiden muodostumisen ja suojaa sellaisten henkilöiden munuaisia, joilla on munuaiskiviä.

Lit-Control pH Balancen patentoitu koostumus sisältää fytaatteja ja magnesiumia, aineita jotka ovat useassa kliinisessä tutkimuksessa todistaneet tehonsa kiteytymisen estossa ja kaikentyyppisten virtsateiden kivien muodostumisen estämisessä (erityisesti kalsiumoksalaattikivien). Se sisältää myös antioksidantteja, jotka auttavat itse kiven tai sen poistoon käytettyjen toimenpiteiden vahingoittaman kudoksen uudistumista.